Flash Vijesti

Uspostavljena saradnja sa preduzećem Deponija

Podgorica 14.06.2019.godine

Romski Savjet danas je formalizovao dugogodišnju uspješnu saradnju sa preduzećem Deponija. Naime, predstavnici ova dva subjekta potpiosala su Memorandum o sardnji kojim su definisali ciljeve i modalitete buduće saradnje.

Potpisnici Memoranduma su saglasne da zajedničke aktivnosti na planu inkluzije romske populacije sprovode u sljedećim oblastima kroz: saradnja u realizaciji zajedničkih aktivnosti u oblastima zapošljavanja pripadnika romske populacije kroz zajedničke programe i projekte, partnerstvo u uključivanju i motivaciji romske populacije u akcije čišćenja gradskih deponija kao i kroz saradnju u uključivanju pripadnika romske populacije u programe javnih radova i programe stručnog osposobljavanja.

Romski Savjet i Deponija će medjusobnu saradnju razvijati kroz osmišljavanje, planiranje i sprovodjenje aktivnosti u pravcu ostvarivanja zajednički postavljenog cilja.Predviđeno je i zajedničko apliciranje kod domaćih i medjunarodnih partnera i donatora u cilju finansiranja projekata te organizaciju periodičnih konsultacija, razmjenu informacija ,iskustava i novih saznanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*