Flash Vijesti

U toku je realizacija projekta Helpa gdje je uposleno ukupno 47 pripadnika romske i egipćanske zajednice.

U okviru realizacije projekta Helpa vezano za smanjenje nezaposlenosti Roma i Egipćana u Crnoj Gori, u toku je realizacija projekta Helpa gdje je uposleno ukupno 47 pripadnika romske i egipćanske zajednice. Ova lica su zaposlena u gradskoj čistoći, zelenilo, deponija, romskom savjetu, Udruženju Roma Crne Gore, Start doo Lakovic diskont, Glavni grad-sluzba zastite, Knjizara Karver, Fk Ribnica Fiat, Romski i kulturni centar. Projekat realizuje Help u saradnji sa  Romskim savjetom i opstinom Podgorica.

Ovo je jedan od najznačajnijih projekata za pripadnike romske i egipćanske zajednice, jer  se bavi rješavanjem konkretnih problema Roma i Egipćana – smanjenjem nezaposlenosti Roma i Egipćana. To je ono što je potrebno romskoj zajednici, a  ne projekti jednokratnog karaktera, od čega Romi nemaju apsulutno nikakve koristi.

Romski nacionalni Savjet pozdravlja ovakve i slične projekte, jer samoovakvim pristupom i ovakvim projektima, može se značajno uticati na povećanju zaposlenosti Roma i Egipćana u Crnoj Gori. Romski Savjet koristi priliku da apeluje na sve one NVO koje se bave rješavanjem problema Roma u Crnoj Gori da  se fokusiraju na ovakve i slične projekte, jer samo ovakvi projhekti daju rezlultate.

15.05.2017.godine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*