Flash Vijesti

U Podgorici održan sastanak sa predstavnicima romske zajednice vezano za inicijativu o priključenju Crne Gore NATO savezu.

Podgorica,03.07.2015.

U kancelariji romskog savjeta u Podgorici održan je sastanak sa predstavnicima romske zajednice, tema je bila šta predstavnici romske zajednice misle i kako ocjenjuju inicijativu Vlade Crne Gore o priključenju  Crne Gore u NATO alijansi.

Opšte uvjerenje svih prisutnih je bilo, da romski savjet  treba da podrži sve evroatlanske integracije kojima Crna Gora teži, a  to podrazumjeva: članstvo Crne Gore Evropskoj Uniji i NATO savezu.

Nemožemo se odvojiti od  svijeta, tim prije, što se  evropa ujedinjuje, zašto bi smo mi bili izuzetak, kazao je jedan od učesnika i dodao; članstvom u NATO savezu, mnogo smo bliže  evropskoj uniji, a  to podrzumjeva slobodan protok ljudi i svega onog što je pozitivno unutar najrazvijenijih evropskih zemalja.

Suludo bi bilo odbiti takvu mogučnost, kazao je jedan od učesnika, mi poštujemo stav pojedinih političara koji zagovaraju tezu da  Crna Gora ne treba da  se priključi NATO alijansi, ali političari govore ono što njihovi birači žele  da čuju od njih. Mi nismo političari i zato treba objektivno da analiziramo sve prednosti i mane priključenju pomenutom savezu.

Opšta konstatacija je bila da romski savjet treba bez ikakvog dvoumljenja da podrži stav i inicijativu Vlade Crne Gore o priključenju NATO savezu, jer je pomenuta alijansa, jedina garancija  miru i stabilnosti na Balkanu.

 

M.Uković

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*