Flash Vijesti

U Danilovgradu i Beranama besplatno snimanje abdomena, pluća i kontrola šećera za romsku i egipćansku zajednicu

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, u saradnji sa Domom zdravlja u Danilovgradu, Crvenim krstom Crne Gore,  Romskim nacionalnim savjetom, organizuje danas akciju ultrazvučnog snimanja abdomena za pripadnice romske i egipćanske populacije.

Zainteresovano se mogu javiti u Domu zdravlja Danilovgrad danas od 13 časova. Istog dana u opštini Berane u Domu zdravlja biće organizovana akcija ultrazvučnog  snimanja pluća i kontrole nivoa šećera u krvi za pripadnice romske i egipćanske populacije koje žive u toj opštini. Akcija se sprovodi u saradnji Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Ministarstva zdravlja, Doma zdravlja u Beranama, Crvenog krsta Crne Gore i Romskog nacionalnog savjeta i počinje u 10h.

Akcijama će biti obuhvaćeno 40 žena pripadnica najmarginalizovanije društvene grupe. “Današnja aktivnost nastavak je kontinuirane promocije važnosti zdravstvene zaštite i preventivnog djelovanja kada je riječ o najčešćim oboljenjima ženske populacije”, iatiču iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

22.06.2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*