Flash Vijesti

Svjetka Organizacija Roma u posjeti Romskom savjetu

 

Predsjednik romskog savjeta Isen Gaši primio je delagaciju Svjetske organizacije Roma na čelu sa predsjednikom Damjanovićem Predsjednik Isen Gaši, je upoznao  prisutne, da država Crna Gora čini sve u skladu sa  svojim mogućnostima  da pomognu u integraciji romske zajednice u crnogorsko društvo.

Između ostalog Gaši je kazao  da je otežavajuća okolnost to što se značajan  dio sredstava koji su namjenjeni integraciji romske zajednice izdvaja za raseljena lica sa kosova. U svakom slučaju sve ono  što je do sada postignutu je za svaku pohvalu. Gaši je dalje kazao da su problemi Roma izuzetno kompleksni i neophodno je vrijeme, ali i značajna finasijska sredstva za rješavanje svih nagomilanih problema Roma u Crnoj Gori.

Bilo je riječi o svim dosadašnjim ostvarenim rezultatima po pitanju integracije romske zajednice u Crnoj Gori. Takođe je bilo riječi o  problemima  sa kojima se  susreću predstavnici romske zajednice u Crnoj Gori. Poseban akcenat je stavljen na političku participaciju Roma u crnogorskom parlamentu, kao i o inkluziji Roma i institucijama sistema kao preduslov za istinsku integraciju Roma u Crnoj Gori.

Na kraju predsjednik svjetske organizacije Roma u znak podrške dodjelio predsjedniku romskog savjeta Isenu Gašiju zahvalnicu za sve dosadašnje aktivnosti i zalaganja u okviru romskog savjeta.

M.Uković

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*