Flash Vijesti

Šaljaj poručuje: Moramo svi zajedno stalno raditi na ličnom usavršavanju, jer su veliki izazovi pred nama

Danas je u prostorijama Romskog Savjeta održan sastanak sa budućim medijatorima Socijalne Inkluzije Roma i Egipćana u Crnoj Gori. Pored predsjednika Romskog Savjeta Mensur Šaljaj, sastanku su prisustvovali i predsjednik U.O Senad Sejdović i član U.O Bekim Halili.
Oni su danas ugostili tri medijatora, koji su prošli kurs za medijatore i time su stekli osnovne preduslove da mogu da budu radno angažovani kao medijatori u institucijama sistema. Ovom prilikom angažovano je njih troje i to: Šejla Pepić, Agim Gaš i Nedžmedin Šalja.
Sastanak je bio informativnog karaktera i odnosio se na finalizaciji projekta o angažmanu tri pripadnika romske zajednice kao medijatori. Dva medijatora Šejla Pepić i Agim Gaš će biti angažovani u Osnovnoj Školi “ Marko MIljanov” u Podgorici i njihov je zadatak da budu podrška i pomoć djeci iz RE zajednice. Treći mediajtor Nedžmedin Šalja će biti angažovan u administrativnim poslovima u kancelariji Romskog Savjeta.
Predsjednik Romskog Savjeta Mensur Šaljaj je u svom obraćanju istakao značaj i važnost koju medijatori imaju i poželio im je uspjeha u njihovom radu i daljnjem usavršavanju sa porukom “moramo svi zajedno stalno raditi na svom usavršavanju, jer su veliki izazovi pred nama” Projekat realizuje HELP Organizacija u saradnji sa Romskim Savjetom.

Muhamed Uković
Podgorica, 02.11.2021 god.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*