Flash Vijesti

Romski savjet želi uspješnu školsku godinu svim učenicima/ama

Romski savjet želi uspješnu školsku godinu svim učenicima/ama i da ovaj početak školske godine samo protekne u sticanju novih znanja, novih prijatelja i učenju pravih vrijednosti,u kojem ćemo stvoriti nove generacije koje su tolerantnije i samim tim imati društvo bez predrasuda.
Međutim problemi sa upisom u prvi razred osnovne škole kao i primjenom afirmativne akcije nastavljaju se i ove školske godine. Veliki broj roditelja iz RE zajednice, juče je kontaktiralo Romski savjet. Naime, i ove godine veliki broj djece iz RE zajednice, ostalo je uskraćeno za prvi školski dan, a razlog tome jeste da ne postoji dovoljni broj mjesta u školi, da se mališani iz redova RE zajednice upišu.
Romski savjet je u dogovoru sa roditeljima uputio inicijative prema Ministarstvu prosvjete, samim tim i proslijedio kontakte roditelja djece koji su ostali uskraćeni za početak svog obrazovanja i ovim putem apelujemo da se nađe adekvatno rješenje za ovaj problem.
Za srednjoškolce/ke i studente/kinje iz redova RE zajednice, raspisan je konkurs za dodjelu stipendija i ukoliko vam je potrebna izjava o nacionalnosti, Romski savjet je tu svakog radnog dana da vam pomogne u vezi preuzimanja iste.

Predsjednik Romskog savjeta
Mensur Šaljaj Sažmi
Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*