Flash Vijesti

Romski Savjet u radnoj posjeti Fondu za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava

Predsjednik  Romskog Savjeta Mensur Šaljaj i Predsjednik U.O Savjeta Senad Sejdović, danas su  obavili radnu posjetu Fondu za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava. Primio ih je Direktor Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava gospodin Emir Dacić. Direktor Fonda je izrazio zadovoljstvo što je na čelu Romskog Savjeta obrazovan čovjek, intelektualac, kojeg očekuju mnoštvo izazova u narednom period.

Sasatanak je bio izuzetno srdačan,  razgovarali su o svim aktuelnim dešavanjima koja se tiču, integracije romske zajednice u crnogorsko društvo, mnogo je prepreka i izazova, ali kroz jedan timski rad obrazovanih pojedinaca može se mnogo toga korisnog uraditi na poboljšanju položaja romske i egipćanske zajednice u Crnoj Gori.

Predsjednik Romskog savjeta je upoznao Dacića o svim aktivnostima i preduzetim mjerama koje imaju za cilj, transparentnost rada Romskog Savjeta  i  kvaliteteniju saradnju sa institucijama sistema, posebno sa Fondom  za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, ali sa drugim institucijama sistema.

Takođe je bilo riječi o novom članu Upravnog Odbora u Fondu, jer je dosadašnjem članu/ci Ani Popović, istekao četvorogodišnji mandate. Bilo je riječi i o članovima komisije, ali je to nešto, što nije direktna ingerencija Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava. Na kraju radnog sastanka delegacija Romskog savjeta se zahvalila Direktoru g-dinu Daciću  na izdvojenom vremenu, ali i razumjevanju koju je pokazao tokom radnog sastanka vezano za problem Roma i Egipćana. Dacić je im je  poželio  mnogo sreće i uspjeha u radu Romskog savjeta i  poručio; “ u nama imate iskrenog prijatelja” misleći na Fond kao instituciju, koja ima za cilj: afirmaciju nacionalnog, kulturnog, jezičkog i vjerskog identiteta Manjina.

Medijska služba Romskog savjeta

Podgorica,01.12.2021.

Leave a Reply