Flash Vijesti

Romski savjet pruža podršku za elektronski upis pripadnika romske populacije u predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje

Podgorica 01.06.2020.godine

Romski savjet će pružiti podršku prilikom elektronskopg upisa u predškolsko , osnovno i srednje obrazovanje za sve pripadnike/ce romske populacije.
Naime, ukoliko roditelji nemaju mogućnosti da upišu djecu elektronskim putem, mogu da se obrate Romskom savjetu koji će pružiti pomoć pri upisu. Ove godine upis u sve nivoe obrazovanja je omogućen elektronskim putem, na platform koju je osmislilo Ministarstvo prosvjete, kako bi se izbjegli rizici prouzrokovani epidemijom covid 19.
Budući da mnoge porodice iz romske zajednice nemaju pristup internetu i nemaju znanje potrebno za rad na računaru, Savjet će biti otvoren za sve one kojima je pomoć potrebna kako bi svako dijete bilo upisano na vrijeme.
Do danas se Romskom savjetu javilo desetak roditelja čija djeca su upisana u predškolsko i osnovno obrazovanje. Savjet je i putem Romskog radija informisao sve roditelje da se, ukoliko im je podrška za upis potrebna, jave u prostorije ove organizacije kako bi dobili svu potrebnu pomoć.
Obraćanje Senada Sejdovića, potpredsjednika Romskog savjeta, u vezi sa elektronskim upisom, možete pogledati na sledećem linku – https://youtu.be/E9MwifE_-iA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*