Flash Vijesti

Romski savjet i ROMACTED


Predstavnica programa ROMACTED-a Milica Kovačević je u toku prošle nedelje posjetila Romski savjet, gdje je i održan sastanak u cilju boljeg upoznavanja ciljeva rada i aktivnosti koje sprovodi ROMACTED i Romski savjet.
Milica Kovačević je u razgovoru istakla da se program ROMACTED bavi svakodnevnom problematikom sa kojima se susreće romska i egipćanska zajednica, kao što su problem obrazovanja, zapošljavanja, stanovanja i slično. Takođe je navedeno da su ciljevi programa ROMACTED i Romskog savjeta jednaki to jeste, integracija romske i egipćanske zajednice kao i smanjenje predrasuda, stereotipa i diskriminacije koje se usmjerene prema romskoj i egipćanskoj zajednice.
Od velike je važnosti kroz program ROMACTED promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanje Roma na lokalnom nivou kroz uključivanje facilitatora, koji su u većini slučajeva pripadnici romske i egipćanske zajednice.
Zaključak sastanka jeste da će ROMACTED i Romski savjet u budućnosti saradjivati i djelovati zajedničkim snagama u cilju bolje inkluzije i integracije romske i egipćanske zajednice u Crnoj Gori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*