Flash Vijesti

Romski Nacionalni Savjet u obilasku romskih naselja

Predsjednik Romskog savjeta Isen Gaši zajedno  sa svojim saradnicima redovno posjećuju naselja gdje živi romska populacija. Sve ovo ima cilj da  se romski savjet kao krovna institucija svih Roma u Crnoj Gori, upozna  sa  svim problemima sa kojima se ova zajednica suočava.

Predsjednik romskog savjeta Isen gaši ističe: „ Romi kao narod oduvjek žive na marginama, često se o njihovim problemima veoma malo zna.  Cilj nam je da kroz direktnu komunikaciju sa njima, saznamo o svim njihovim problemima“ .

Ovakav vid komunikacije se ispostavio kao jako koristan, jer  smo  zahvaljujući informacijama koje dobijamo u neposrednoj komunikaciji sa njima, ali i razumjevanju nadležnih institucija, uspjevali da rješimo značajan broj nagomilanih problema Roma. Često nam se obraćaju ljudi za pomoć oko nabavke hrane, kupovine ljekova… Mi kao savjet u okviru svog skromnog budžeta pomažemo koliko god možemo, ali nažalost to je nedovoljno.  Tako da je ova vrsta aktivnosti romskog savjeta postala praksa, jer se pokazala  svrsishodnom.

 

M. Uković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*