Flash Vijesti

Predstavnik makedonske Vlade u posjeti Romskom savjetu

Predstavnik organizacije Barom inače  član  makedonske Vlade Nezdet Musatafov bio je u radnoj posjeti Romskom savjetu. Primio ga je Predsjednik Romskog savjeta Isen Gaši. Mustafov se interesovao o stepenu integracije Roma u Crnoj Gori, njihovoj inkluziji u institucijama sistema, stanje u obrazovanju… Predsjednik Isen Gaši ga je iscrpno obavjestio o svim značajnijim aktivnostima Vlade Crne Gore, vezano za integraciju romske zajednice u crnogorsko društvo.

Predstavnik Vlade Makedonije  je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima i pohvalio napore koje Vlada Crne Gore čini u integraciji romske zajednice u Crnoj Gori. On je takođe  dao niz prijedloga, kao model dobre prakse kako in a koji način Romi treba da rade id a  djeluju, kroz institucije sistema, kako bi se  što više uključili u kreiranju državne politike koja  se odnosi na romsku zajednicu.

Na kraju sastanka predstavnik organizacije Barom, član  makedonske Vlade Nezdet Musatafov i predsjednik romskog savjeta Isen Gaši su se dogovorili o daljnoj saradnji u  cilju kvalitetne participacije Roma u institucijama sitema, bez čega je nemoguće ni zamisliti integraciju romske zajednice u crnogorsko društvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*