Flash Vijesti

Predstavnici Romskog Savjeta gosti Vijeća romske nacionalne manjine grada Zagreba

Delegacija Romskog Savjeta u kojoj su bili predsjednik Isen Gaši i sekretarka Ana Popović , prisustvovala je proslavi 15 godina postojanja Vijeća romske nacionalne zajednice grada Zagreba. Na proslavi su bili prisutni gradonačelnik grada Zagreba gospodin Milan Bandić, predstavnici gradske uprave i državnih institucija kao i članovi Romskih savjeta iz regionalnih država – Srbije, Makedonije i Crne Gore.
Skup je bio prilika da se razmijene informacije o položaju romske manjine u regionu. Svi predstavnici romskih savjeta iznijeli su svoje vidjenje i upoznali prisutne sa situacijom kada je u pitanju položaj romskog naroda.
Takodje, na marginama skupa su održani i sastanci predstavnika romskih savjeta iz zemalja regiona i tom prilikom potpisani su Memorandumi o saradnji u cilju jaćanja regionalnih veza izmedju predstavničkih tijela romskog naroda. Zaključeno je da postoji mnogo dodirnih tačaka i zajedničkih problema koji zahtijevaju i otvaraju prostor za medjusobnu saradnju na regionalnom nivou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*