Flash Vijesti

Predstavljen deveti broj časopisa Alav

Podgorica 8.april

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana Roma danas je predstavljen deveti broj časopisa ALAV koji se bavi temama iz života romske populacije. Izlaženje časopisa podržano je kroz Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava. Časopis Alav značajan je izvor informacija o romskoj kulturi i aktuelnim dešavanjima.
Na predstavljanju najnovijeg broja govorili su Ana Popović, sekretarka Romskog Savjeta, Senad Sejdović, potpredsjednik Savjeta, Željka Raščanin iz Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, Ramiz Šahman iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava kao i Andrija Djukanović član redakcije časopisa. Svi govornici istakli su nesumljiv značaj ovog časopisa za promociju romske kulture i jačanje identiteta ove zajednice.
Deveti broj Alava-a sadrži širok opseg tema i obradjuje osim onih uobičajenih, analize i komentare aktuelne situacije kao i neke zanimljivosti iz istorije i kulture romske zajednice kod nas ali i u regionu. Po riječima urednika i članova Romskog savjeta ovo je do sada najbolje izdanje šasopisa uz očekivanje da će naredni brojevi biti još kompletniji i kvalitetniji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*