Flash Vijesti

Predsjednik Romskog savjeta ugostio predstavnike Centra za Kulturu Manjina

Danas je održan radni sastanak predstavnika Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore i Romskog savjeta u Crnoj Gori.  Razmatrane su mogućnosti zajedničkog djelovanja u cilju unapređenja položaja romske i egipćanske zajednice u Crnoj Gori u oblasti kulture, afirmacije multikulturalizma i jačanja multietničkog sklada.

Ovom prilikom istaknuto je zalaganje Centra na sadržajnijoj i intenzivnijoj promociji kulture romske zajednice u Crnoj Gori i osnaživanju njihovih kapaciteta. Istaknuta je kontinuirana aktivnost Centra na uključivanju Roma i Egipćana u programske sadržaje ove ustanove.
Predstavnici  Romskog Savjeta  su izrazili spremnost da u narednom periodu budu značajni partner u budućim programskim aktivnostima Centra. Centar je ovom prilikom donirao jedan broj izdanja Centra, kao i primjerak reprezentativnog izdanja Leksikona slikari manjinskih naroda Crne Gore “Saga svjetlosti”.

Ispred Romskog Savjeta sastanku su pored predsjednika savjeta Menusur Šaljaj prisustvovali i  predsjednik Upravnog Odbora Senad Sejdović i član U.O Bekim Halili. Ispred Centra za Kulturu Manjina sastanku su prisustvovali:  Salko Luboder, direktor Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, Izedina Adžović-Škrijelj, samostalna stručna saradnica za planiranje programskih aktivnosti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*