Flash Vijesti

Predsjednik Romskog Savjeta sastao se sa glavnim Imamom islamske Zajednice Podgorice i Nikšić Džemom Redžematovićem

Predsjednik Romskog Savjeta Mensur Šaljaj sastao se sa Imamom islamske Zajednice Podgorice i Nikšić, gospodinom Džemom Redžematovićem. Sasatanak je bio izuzezno srdačan, tema satanka je bila sagledavanje mogućnosti na poboljšanju saradnje Roma i Egipćana u Islamskoj Zajednici.

Pricali smo o problemima  vezano sa  svim poteškoćama sa kojima se susreću Romi i Egipćani prilikom visokih troškova  sahrane. Za mnoge porodice ti troškovi prevazilaze njihove elementarne mogućnosti da sve to pokriju. Razgovaralo se o mogućnosti da se ti troškovi smanje barem kad su u pitanju najsiromašniji Romi i Egipćani.

Takođe  smo se dogovorili  da do daljnjega član UO Ramo Barčić bude spona između islamske zajednice i romske populacije, On će biti posrednik i informisat će islamsku zajednicu o onim porodicama koje zaista teško žive i kao takve osloboditi ih nekih troškova iz domena koje treba placate Islamskoj Zajednici.

Bilo je riječi i o tome da je neophodno da pripadnici romske i egipćanske zajednice imaju svog predstavnika i u  Odboru Islamske Zajednice, a  izbori za članove odbora Islamske Zajednice  su 2022.god. Sastanku su prisustvovali: Imam  Džemo Redžematović – Glavni imam za Podgoricu  i Nikšić, Hasan Cano Garuc – Predsjednik Odbora Esko Merulić, ispred savjeta satanku su prisustvovali  Predsjednik Mensur Šaljaj, Članovi UO Ramo Barčić i Bekim Halili, Volonter Fadilj Avdijaj.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*