Flash Vijesti

Predsjednik Romskog Savjeta: sa indignacijom odbacujem tvrdnje Romanet Portala, da sam u svom izlaganju spomenuo kupovinu glasova od strane DPS-a

Kao čovjek  sam zaprepašćen i razočaran navodima, koje su u Romnet Portalu objavljeni pod naslovom “ Izlazimo na lokalne izbore u Podgorici”. Zbog javnosti osjećam potrebu da do kraja razjasnim ovaj po meni problem koji se kosi sa  svim standardim novinarskog etičkog kodeksa. Navoditi nešto što nisam rekao je u najmanju ruku krivično djelo, a  to ću i uraditi, ako mi se javno ne izvini autor gore navedenog članaka Andrija Đukanović.

Andrija Đukanović je pomenuti članak napisao slušajući navode mog izlaganja u podcast emisiji Romanet. Kontaktirali su me, kao normalan i vaspitan čovjek, pristao sam da gostujem na toj emisji i znam dobro šta sam rekao, ko ne vjeruje može da presluša svaki detalj mog izlaganja na ovom linku: https://www.romskisavjet.com/mensur/. Ko želi da prati tok mog izlaganja vezano za političku participaciju neka prati od 21:00 do 39:00.min. Emisija je trajala 1h i 6.min , imate drugi dio gdje takođe govorim o sličnoj temi ,a počinje od 48:00 do 52:11.min

Kao Predsjednik Romskog Savjeta jako sam razočaran što ovakva vrsta manipulacije pa i jedan vid spinovanja dolazi sa  portala koji se bavi Romskom problematikom , umjesto da objektivno izvještavaju oni rade suprotno. Umjesto da rade na jedinstvu i homogenizaciji promovisanju prava Roma , oni ovakvim spinovanjem unose razdor i nejedinstvo , neka im služi na cast. Ko se zaista svojski trudi i zalaže za dobrobit Roma pokazaće vrijeme i ostvareni rezulati , ali i ono za šta se zalažemo.

Slušajući izjave umišljenih, takozvanih lidera Romske zajednice , lako se da primjetit ko se zalaže za lični intres a ko za opšti intres Roma i Egipćana u Crnoj Gori. Romi to veoma dobro znaju da prepoznaju.

Još jednom ponavljam niti jednom riječju nisam spomenuo kupovinu glasova od strane DPS-a. Postoji jedno pravilo da svako mora da stoji iza onoga šta je govorio ili napisao, upravo ja to tražim od urednika navedenog portala  i autora članka. Morat će da dokažu to što su iznjeli. Stojim iza svake moje javne izgovorene riječi koju sam izrekao na pomenutoj podcast emisiji.

Ovo što su iznjeli je čista laž i izmišljotina, možda zbog eventualne averzije koju imaju ili gaje prema DPS-u, ako je to tako, onda je to njihov problem, a nikako moj. Ne pristajem da mi neko nameće rijeći koje nisam izgovorio. Zato ponavljam ako mi se javno ne izvine, ja ću podnjeti tužbu protiv nadležnih: urednika i autora pomenutog teksta.

 

 

Podgorica. 25.11.2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*