Flash Vijesti

Predsjednik Romskog Savjeta: nadležni “Plantaže 13 Jul” su pokazali spremnost, da angažuju pripadnike romske zajednice na poslovima ovog preduzeća

Predsjednik Romskog Savjeta Mensur Šaljaj sa svojim saradnicima Bekim Halili imao je radni sastanak sa predstavnicima  “Plantaža 13 Jul” Vukomanom Vukovićem i Mirkom Markovićem.Cilj ovog sastanka je bio saradnja Romskog Savjeta i “Plantaža 13 Jul” koji prvenestveno ima za cilj radni angažman romske zajednice na plantažama.

Predsjednik Romskog savjeta Šaljaj je upoznao predstavnike Plantaža da je jedan od klučnih problema romske zajednice nezaposlenost i najavio je spremnost da se pripadnici romske zajednice angažuju na poslovima ovog preduzeća. Nadležni  “Plantaža 13 Jul” su pokazali spremnost, da angažuju pripadnike romske zajednice na poslovima ovog preduzeća, čim se za to ukaže potreba. Takođe su istakli da preduzeču  “Plantaže 13 Jul” u određenom vremenskom periodu preko potrebna , neophodna radna snaga.

Zajedno su se složili da je mnogo bolje angažovati našu radnu snagu iz Podgorice, nego ih dovoditi sa strane, kakva je inače bila praksa  svih ovih godina prilikom berbe breskvi i svih drugih poslova u okviru  “Plantaža 13 Jul”

Na kraju uspješnog radnog sastanka Predsjednik Romskog Savjeta Mensur Šaljaj se zahvalio na spremnosti koju su pokazali nadležni “Plantaže 13. Jul” i poručio da će uposleni pripadnici romske zajednice opravdati svoj eventualni radni angažman, tako da će nadležni ovog preduzeća biti zadovoljni njihovim radom i poručio: “Romi su vrijedni  narod u prilog tome najbolje govore čiste ulice Podgorice, a zna se da su tu uglavnom angažovani pripadnici romske zajednice.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*