Flash Vijesti

Predsjednik Romskog savjeta Mensur Šaljaj sa svojim saradnicima u posjeti školi “Marko Miljanov”

Dana 04.11.2021. Predsjednik Romskog savjeta Mensur Šaljaj je sa svojim saradnicima obavio radni sastanak sa Direktorom osnovne škole “Marko Miljanov” gospodinom Burzanovićem i njegovim najbližim saradnicima. Sastanak je protekao u radnoj i konstruktivnoj atmosferi.
Cilj ove posjete je realizacija zajednickog projekta pod nazivom elementarno opismenjavanje, ili funkcionalno opismjenjavanje romske i egipćanske djece u periodu od 3 mjeseca. U realizaciji navedenog projekta uskoro će biti uključeni i romski medijatori, koji će pružiti jedan dodatni kvalitet vezano za realizaciju funkcionalnog opismenjavanja romske i egipćanske djece.
Dobra saradnja je rezultirala realizacijom navedenog projekta, iskreno se nadamo da ćemo u narednom periodu tu saradnju pospješiti realizacijom nekih drugih zajedničkih projekata. Realizacija projekta zvanično počinje 08.11.2021 god. za detaljnije informacije blagovremeno će javnost biti obavještena. Sastanku su prisustvovali: Predsjednik Romskog savjeta Mensur Šaljaj Predsjednik Upravnog odbora: Senad Sejdović Medijatori: Šejla Pepić i Agim Gaš Direktor JU OŠ Marko Miljanov Podgorica Predrag Burzanović

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*