Flash Vijesti

Predsjednik Romskog savjeta Mensur Šaljaj razgovarao sa NVO “CAZAS” na temu konzumiranje štetnih supstanci, kao i korišćenje različitih vrsta droga

Predsjednik Romskog savjeta Mensur Šaljaj, ovim putem Vam se obraća u cilju prevencije, sprečavanja i samog razgovora o ovoj temi, a to je konzumiranje štetnih supstanci, kao i korišćenje različitih vrsta droga.
U razgovoru sa NVO “CAZAS”, shvatili smo koliko je ovaj problem rasprostranjen kod mladih i koliko treba raditi na suzbijanju ovoga problema. Samim korišćenjem ovih supstanci, mladi ugrožavaju svoje zdrastveno stanje, ne postoji svijetla budućnost za njih kao ni perspektiva. Takođe, ovaj problem utiče na njihovo okruženje.
Od pomenute organizacije smo saznali mnogo novih informacija, to jeste postojanje različitih vrsta servisa u cilju pomoći osoba koje su nažalost korisnici/korisnice supstanci.
Od postojećih servisa izdvajamo DROP IN centar za korisnike/korisnice droga, koje je namijenjeno osobama koje su pogođene zloupotrebom psihoaktivnih supstanci. U atmosferi, gdje nema predrasuda i osude,pružaju se usluge koje za cilj imaju pomoć i podršku korisnicima/ korisnicama.
U DROP IN centru rade zavisnici u oporavku kao i stručnjaci, koji pružaju pomoć i podršku korisnicima/ korisnicama kao i njihovim prijateljima i porodici.
Ovaj problem je veliki i nadamo se da ćemo zajedničkim snagama suzbiti ovaj problem i da će naši mladi biti primjer drugima.
Za više informacija, molim Vas da se obratite putem naših društvenih mreža( facebook, Instagram), a ostavljamo Vam i kontakt DROP IN centra u Podgorici
+38267600988
+38267602345

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*