Flash Vijesti

Potpisan memorandum o saradnji između zavoda za zapošljavanje Crne Gore i Romskog savjeta

Napore integracije romske zajednice podržava i Zavod za zapošljavanje koji je danas sa Romskim savjetom potpisao Memorandum o saradnji. Memorandum su potpisali direktor Zavoda Suljo Mustafić i predstavnik Romskog savjeta Ana Popović.

ZZZ – RsSaradnja će se posebno odnositi na zajedničke aktivnosti u oblasti zapošljavanja.

Direktor Zavoda Suljo Mustafić, tom prilikom, je kazao da vjeruje da je ovo još jedan korak ka poboljšanju uslova za veće zapošljavanje Roma.

-Osmišljavanjem informativno–motivacionih programa, projekata, javnih radova i obuka sa ciljem uključivanja u mjere aktivne politike zapošljavanja, a koji uvažavaju realno stanje ove populacije, vjerujem da se može pomoći da i Romi dobiju priliku da rade – kazao je Mustafić.

MemorandumRomski savjet od saradnje sa Zavodom za zapošljavanje očekuje skoriju realizaciju posebnih programa pripreme, koje bi izvodili specijalizovani izvođači a koji bi bili prilagođeni specifičnostima te populacije. Očekuju da će i poslodavci prepoznati da Romi hoće i žele da rade samo ih treba motivisati i dati im šansu.

Za Rome, koji su prepoznati kao jedna od kategorija teže zapošljivih lica, kroz programe aktivne politike zapošljavanje Zavod pruža mogućnost pripreme i obuke nezaposlenog za konkretno radno mjesto.

Imajući u vidu da preko 95% Roma i Egipćana koji su u evidenciji Zavoda čine lica bez zanimanja i stručne spreme, i u 2019. godini, imaće prioritet prilikom uključivanja u programe obrazovanja i osposobljavanja odraslih, koje realizuje Zavod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*