Flash Vijesti

Održana Motivaciona radionica za pripadnike/ce romske populacije u Beranama

Berane 06.02.2020.godine

U sklopu realizacije projekta “ Unapređenje zapošljivosti – stvaranje održivih rješenja za RE stanovništvo u sjevernom dijelu Crne Gore” koji realizuju opštine Bijelo Polje i Berane i njemačka organizacija HELP uz podršku Romskog Savjeta, održana je motivaciona radionica za pripadnike/ce romske zajednice u Beranama.
Cilj ove radionice je da se romsko stanovništvo motiviše da se uključi u aktivnosti projekta. Projekat će osposobiti nezaposlene RE da pristupe tržištu rada poboljšavajući sprovođenje postojećih aktivnih mjera zapošljavanja i poboljšavajući lokalne inicijative za zapošljavanje.
Konkretno, projektom je predviđeno stručno osposobljavanje i obuka na radnom mjestu za 37 nezaposlenih RE iz sjeverne regije kako bi unaprijedili svoje profesionalne vještine i pomogli u rješavanju problema nezaposlenosti romske populacije. Osim toga, 10 nezaposlenih RE iz Berana i Bijelog Polja će dobiti podršku za dodatno šestomjesečno zapošljavanje. Takođe će se stvoriti lokalna platforma za zapošljavanje s ciljem podsticanja veza među poslodavcima; RE zajednica i opštine. Očekuje se da će ovo poboljšati izglede za zapošljavanje za RE, istovremeno poboljšavajući njihovu uključenost na tržištu rada i smanjiti siromaštvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*