Flash Vijesti

Održan redovni sastanak romskog nacionalnog savjeta

 

 

U prostorijama romskog savjeta u Podgorici održan je redovni sastanak članova romskog savjeta. Predsjednik romskog savjeta Isen Gaši je upoznao članove romskog savjeta  o svim značajnijim aktivnostima i aktuelnostima  iz predhodnog perioda. Bilo je rijeći  o mogućnosti  da romski savjet preuzme inicijativu da  se romska zajednica konačno politički homogenizuje i organizuje. Odnsosno stvaranje pravne predpostavke  da se osnuje i registruje romska politička partija u Crnoj Gori.

ssssssssssss (Copy)

Članovi romskog savjeta  su se složili da je  formiranje političke nacionalne partije prioritet i da je neophodno  pod  hitno uspostaviti komunikaciju sa  svim pojedincima i predstavnicima romskih nevladinih organizacija koji to žele u cilju političkog organizovanja romske zajednice u Crnoj Gori.

Bilo je takođe  riječi  o tome da  je ministrastvo za ljudska i manjinska prava spremno da uposli još jednog Roma u pomenutom ministrastvu, a  sve u cilju veće inkluzije Roma u  organima državne uprave. Tokom sastanka određene su nove planirane smjernice koje imaju za cilj poboljšanje položaja romske zajednice u Crnoj Gori.

 

M.Uković

Podgorica,2015.

Podgorica, 21.05.2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*