Flash Vijesti

Izvještaj Državne revizorske institucije

Romski savjet je u prethodnom periodu imao sveobuhvatnu posjetu Državne revizije koja je počela 15. 10. 2021.godine, dana kada je ovaj sastav Savjeta i primio dužnost.

Preporuke DRI-a su konačno objavljene 10. marta i mišljenje je nagativan u određenom dijelu rada Savjeta u periodu koji je obradila državna revizija.
Nihovo mišljenje je Savjet prihvatio i Stručni tim Savjeta je trenutno angažovan na izradi Akcionog plana koji će biti predat u narednih 30 dana a naredni korak je izrada Izvještaja o usvajanju preporuka Državne revizorske institucije u zakonskom roku od 6 mjeseci, kada će DRI dati svoje konačno mišljenje o postignutim rezultatima realizovanih aktivnosti subjekta revizije.
Svakako da je 2020. godine zbog više faktora bila teška, u smislu kašnjenja budžeta i kovid mjera koja nijesu mogli dati validne rezultate za neke parametre ali svakako da to nije razlog za opravdanost propusta koje su u većoj mjeri ispravljene već naredne godine i ne sumnjamo da će i DRI svojim konačnim mišljenjem to i potvrditi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*