Flash Vijesti

Delegacija romskog nacionalnog savjeta Crne Gore u Beogradu

U četvrtak, 12. decembra 2013. godine, gosti Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Srbije, bili su predsednik Nacionalnog saveta Roma Crne Gore, Isan Gaši i sekretarka Nacionalnog saveta, Ana Popović.

Delegaciju iz Crne Gore primili su: predsednik Nacionalnog saveta- prof. Vitomir Mihajlović, zamenik predsednika Saveta- Miloš Paunković, predsednik Izvršnog odbora Saveta- Nenad Vasić, predsednik Beogradske kancelarije Saveta- Živojin Mitrović, sekretar  Saveta- Dragan Vasiljković, Ljuan Koka, Rade Ćirić i drugi.

Predsednik Nacionalnog saveta Roma Srbije, prof. Vitomir Mihajlović, upoznao je goste sa načinom rada, aktivnostima, kao i rezultatima rada Nacionalnog saveta, nakon čega su reč uzeli i drugi članovi Saveta.

Predsednik Nacionalnog saveta Roma Crne Gore, Isan Gaši, upoznao je prisutne sa načinom rada i funkcionisanja Nacionalnog saveta Roma Crne Gore, problemima sa kojima se susreću u radu i istakao da će iskustva u radu Nacionalnog saveta Srbije biti od velikog značaja za dalji rad Nacionalnog saveta Crne Gore.

Dogovorena je buduća, otvorena saradnja dva Saveta, kao i organizovanje sastanka ili seminara, koji bi okupio Nacionalne savete Roma na nivou Balkanskog regiona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*