Flash Vijesti

Bijelo Polje i Rožaje:Promocija upisa djece iz romske i egipćanske populacije u obrazovni sistem

O važnosti obrazovanja ključa razvoja i uspjeha jedne zajednice, predstavnici/e Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Ministarstva prosvjete i nacionalnog Romskog savjeta, govorili su u okviru informativne kampanje u Bijelom Polju i Rožajama. Aktivnost je za cilj imala promociju upisa djece iz romske i egipćanske populacije u predškolsko obrazovanje, upis u prvi razred osnovne škole, ali i upis u srednje škole.

Predstavnici/e Ministarstva za ljudska i manjinska prava posjetili su OŠ „Radomir Mitrović“ u Bijelom Polju i OŠ „25. maj“ u Rožajama, gdje su razgovarali sa roditeljima djece o poteškoćama na koje nailaze tokom obrazovanja djece, ali takođe i o benefitima koje imaju romska djeca dok su u obrazovnom sistemu.

Dogovorena je buduća zajednička saradnja i obilazak romskih i egipćanskih porodica i uključivanje njihove djece u obrazovnim institucijama. Predstavnici osnovnih škola izrazili su zadovoljstvo što državne institucije jačaju interesovanje za ove porodice i zahvalili se u ime porodica za benefite koje pruža država tokom njihovog obrazovanja.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*