Flash Vijesti

Ambasador republike Kosova Skender Durmishi u posjeti Romskom Savjetu

Ambasador Kosova Skender Durmishi se danas sastao sa predsjednikom Romskog Savjeta Isenom Gašijem  u Podgorici. Sobzirom da u Crnoj Gori boravi oko 2000 interno raseljenih  Roma i Egipćana, koji su u Crnoj Gori pristigli krajem devedesetih. Ambasadora Durmishija je interesovalo kako žive njihovi državljani, koji su utočište našli u Crnoj Gori.

Predsjednik romskog savjeta Isen Gaši, podrobno je informisao ambasadora o svemu što ga je interesovalo: informisao ga je o aktivnostima Vlade Crne Gore vezano za njihovu integraciju, ali i  pomoći da  se vrate na svoja ognjišta  oni koji to žele. Ambasador Durmishi je izrazio želju da direktno stupi u kontakt sa raseljenim Romima i Egipćanima. To su i uradili, posjetili su lokacije gdje žive raseljeni Romi i Egipćani, tom prilikom su komunicirali i razgovarali o svemu što ih je interesovalo.

Na kraju Ambasador Kosova Skender Durmishi se zahvalio predsjedniku romskog savjeta Isenu Gašiju na gostoprimstvu i pohvalio je sve aktivnosti Vlade Crne Gore koje imaju za cilj  da integrišu interno raseljene Rome i Egipćane koji od 1999. žive u Crnoj Gori, od kojih je 90% njih nastanjen u Podgorici

Podgorica: 03.08.2017.godine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*